Thursday, October 2, 2008

Για απάτη μηνύει την Countrywide Financial η MBIA

Για απάτη μηνύει την Countrywide Financial η MBIA

Μήνυση κατά Countrywide Financial (BAC) υπέβαλλε η MBIA Inc, ισχυριζόμενη πως η Countrywide με δόλιο τρόπο οδήγησε την MBIA στην καταβολή εγγυοδοτικών αντιτίμων ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ενυπόθηκα ομόλογα, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με τη δικαστική αγωγή που κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης η Countrywide “ψευδώς εμφάνισε” στην MBIA και στους επενδυτές ότι τα ενσωματωμένα στα εγγυοδοτικά αντίτιμα ενυπόθηκα δάνεια ήταν σύμφωνα με τους κανόνες της Countrywide, ανέφερε αργά την Τετάρτη ο δικτυακός τόπος της εφημερίδας.

Η MBIA υποστηρίζει πως η Countrywide ανέπτυξε “συστηματικές μεθοδεύσεις και πρακτικές εγκατάλειψης των δικών της οδηγιών περί προέλευσης δανείων, χορηγώντας σκοπίμως δάνεια σε δανειολήπτες που δεν θα μπορούσαν να τα αποπληρώσουν ή που διέπρατταν απάτες στις αιτήσεις δανείου” σύμφωνα με την εφημερίδα.



Η αγωγή της MBIA σχετίζεται με εγγυήσεις που κατεβλήθησαν για ενυπόθηκα ομόλογα της Countrywide ύψους 14 δισ. δολαρίων ενσωματωμένων σε δάνεια αναχρηματοδότησης κατοικίας και δάνεια τύπου second-lien που εκδόθηκαν μεταξύ του 2005 και του 2007, αναφέρει η εφημερίδα.

Η ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει πληρώσει περισσότερο από 459 εκατ. δολάρια σε εγγυήσεις για τα ομόλογα αυτά και ότι βρισκόταν “εκτεθειμένη σε υπερπληθώρα αρκετών άλλων εκατοντάδων εκατομμυρίων” σύμφωνα με την FT.

Η MBIA ζήτησε από το δικαστήριο να προσδιορίσει τις ζημίες, συμπεριλαμβανομένου απωλειών σε κέρδη και ευκαιρίες, νόμιμες εισφορές και πληρωμές τρεχουσών και μελλοντικών αξιώσεων υπό τη μορφή εγγυοδοτικών αντίτιμων, δήλωσε.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |