Monday, October 20, 2008

«Χιλιάδες» απολύσεις από την πώληση της Merrill Lynch στην BofA

«Χιλιάδες» απολύσεις από την πώληση της Merrill Lynch στην BofA


Η εξαγορά της Merrill Lynch από την Bank Of America, έναντι 50 δισ. δολαρίων, θα οδηγήσει σε «χιλιάδες» απώλειες θέσεων εργασίας, όπως εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της υπό πώληση αμερικανικής εταιρείας, Τζον Θέιν.

Σύμφωνα με τον Θέιν, το μεγαλύτερο μέρος των περικοπών θα αφορά στα τμήματα information technology, λειτουργών και οικονομικών, ενώ δεν θα γίνουν απολύσεις στις μονάδες σταθερού εισοδήματος και εμπορευμάτων.

«Δεν έχουμε προσδιορίσει τις περικοπές ως προς τον ακριβή αριθμό των ατόμων, αλλά είμαστε δεσμευμένοι να εξοικονομήσουμε επτά δισ. δολάρια στη συνδυασμένη εταιρεία και αυτό είναι μια πρόκληση», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Merrill Lynch.

Ο Θέιν στράφηκε προς βοήθεια στην BofA τον περασμένο μήνα, μετά τον αντίκτυπο που είχε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση στην ανταγωνίστριά της Lehman Brothers – η οποία οδηγήθηκε σε χρεοκοπία.

Ήδη, η εταιρεία έχει περικόψει περισσότερες από 5.000 θέσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, περιορίζοντας τους υπαλλήλους της στις 60.000.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |