Monday, October 20, 2008

Κοντά στα 75 δολάρια το αργό- Ανοδος 3,3%

Κοντά στα 75 δολάρια το αργό- Ανοδος 3,3%

Η φημολογία της μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ ώθησε το αργό να καταγράψει για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κέρδη και να επανέλθει κοντά στα 75 δολάρια.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Νοεμβρίου κατέγραψε άνοδο 2,40 δολαρίων ή 3,3%, στα 74,25 δολάρια το βαρέλι.

Επίσης, το αντίστοιχο συμβόλαιο του πετρελαίου Μπρεντ ενισχύθηκε κατά 2,02 δολάρια ή 2,98% στην αγορά του Λονδίνου, στα 69,71 δολάρια το βαρέλι.

Στην έκτακτη συνάντηση των μελών του,στο τέλος της εβδομάδας, ο ΟΠΕΚ, που παράγει το 40% του παγκόσμιου πετρελαίου ενδέχεται να μειώσει την ημερήσια παραγωγή κατά 1 με 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Να σημειωθεί ότι η Deutsche Bank χαμήλωσε τον πήχη των εκτιμήσεών της για τις τιμές του 2009 κατά 35%, στα 60 δολάρια το βαρέλι, λόγω των φόβων για παγκόσμια οικονομική ύφεση, οι οποίοι έχουν πιέσει το αργό να καταγράψει πτώση 50% από τα ιστορικά υψηλά του Ιουλίου.

Επιπλέον, οι Goldman Sachs και Merrill Lynch θεωρούν πολύ πιθανή τη μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ωστόσο πιστεύουν ότι αν ο ΟΠΕΚ μείνει μόνο σ΄ αυτή τη μείωση τότε δεν είναι απίθανο να δούμε το αργό ακόμα κα κάτω από τα 60 δολάρια.

REPORTER.GR

No comments:

Share |