Monday, October 20, 2008

Exelon: 6,2 δισ. δολ. για την εξαγορά της NRG Energy

Exelon: 6,2 δισ. δολ. για την εξαγορά της NRG Energy

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 6,2 δισ. δολ. για την εξαγορά της NRG Energy Inc. έκανε η Exelon Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πυρηνικών εργοστασίων ενεργείας των ΗΠΑ.

Η Exelon θα καταβάλει 26,43 δολ. για κάθε μία μετοχή της NRG Energy, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή της ανακοίνωση. Η προσφορά είναι 37% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της εταιρείας στις 17 Οκτωβρίου.

Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία πυρηνικής ενεργείας των ΗΠΑ από πλευράς κεφαλαιοποίησης στα 40,4 δισ. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Το μερίδιο 44% στην NRG θα αυξήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Exelon και τα τμήματά της εκτός των βάσεων λειτουργίας της σε Ιλλινόϊς και Πενσυλβάνια.

Η NRG, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ενεργείας του Τέξας έχει αποτελέσει δύο φορές στόχο εξαγοράς.

Η πρώτη προσφορά ύψους 11 δισ. δολ. από την Calpine Corp. απορρίφθηκε τον Μάϊο του 2008 ως ανεπαρκής. Τον Αύγουστο η Calpine έθεσε τέλος στις συνομιλίες για πιθανή συγχώνευση.

Τον Μάϊο του 2006 η Mirant Corp. προσέφερε 7,86 δισ. δολ. για την απόκτηση της NRG. Η προσφορά αποσύρθηκε έναν μήνα αργότερα.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |