Monday, October 20, 2008

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική - 5 με 6 οι ενδιαφερόμενοι

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Εθνική Ασφαλιστική - 5 με 6 οι ενδιαφερόμενοι

Πέντε με έξι είναι οι ενδιαφερόμενοι που έχουν εκδηλώσει έως τώρα σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες ενδιαφέρον ώστε να καταστούν στρατηγικοί σύμμαχοι στην Εθνική Ασφαλιστική.
Παρ΄ ότι η κρίση είναι παγκόσμια και έχει επηρεάσει όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα φαίνεται ότι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την Εθνική Ασφαλιστική είναι μεγάλο. Το στοίχημα της Εθνικής τράπεζας είναι διπλό από την μια πλευρά να εξασφαλίσει ότι η αναζήτηση στρατηγικού συμμάχου θα είναι επιτυχής και με βάση το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται τα σημάδια είναι θετικά από την άλλη να λάβει ένα ικανοποιητικό τίμημα το οποίο να ενισχύσει κεφαλαιακά και την τράπεζα.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων συγκαταλέγονται οι μεγάλες και γνωστές ασφαλιστικές εταιρίες όπως Ergo , Groupama , ΑΧΑ , μια μεγάλη ισπανική ασφαλιστική εταιρία η ING. Η Εθνική θα επιχειρήσει από την διαδικασία αναζήτησηςστρατηγικού συμμάχου να αντλήσει περί τα 700 με 800 εκατ ευρώ. Με τα κεφάλαια αυτά είναι προφανές ότι θα ενισχύσει περαιτέρω τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την πώληση έως και του 51% της ΑΤΕ ασφαλιστικής.

Η ΑΤΕ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την Groupama και ενδεχομένως έως το τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις αν δηλαδή κατακυρώνεται ο διαγωνισμός ή ακυρώνεται.Η ΑΤΕ ζητά ικανοποιητικό και ρεαλιστικό τίμημα ώστε να κατακυρώσει τον διαγωνισμό. Το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί είναι πραγματικό ωστόσο λόγω της κρίσης δεν είναι σαφές πόσο είναι διατεθειμένη η Groupama να εισφέρει για να αποκτήσει την ΑΤΕ Ασφαλιστική. Ίσως τελικά να υπάρξουν και εκπλήξεις.

REPORTER.GR

No comments:

Share |