Wednesday, November 18, 2009

Lehman: Απαιτήσεις 824 δισ. δολ. από τους πιστωτές


Lehman: Απαιτήσεις 824 δισ. δολ. από τους πιστωτές


Οι πιστωτές της Lehman Brothers Holdings Inc. κατέθεσαν απαιτήσεις συνολικού ύψους 824 δισ. δολ. κατά της εταιρείας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εκτίμησε ότι το συνολικό ποσό ενδεχομένως να ξεπεράσει το 1 τρισ. δολ.

Ο Bryan Marsal, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής στη χρεοκοπημένη επενδυτική τράπεζα από τον Richard Fuld, δήλωσε ότι το πτωχευτικό δικαστήριο θα πρέπει να επαληθεύσει τις αιτήσεις -που ξεπερνούν τις 64.000- για να καταλήξει στην πραγματική αξία των απαιτήσεων.

Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των απαιτήσεων είχε οριστεί η 22η Σεπτεμβρίου. Η επαλήθευση των απαιτήσεων θα γίνει από τους εκκαθαριστές.

"Ορισμένες από τις αιτήσεις απλά δεν έχουν βάση", δήλωσε ο Marsal, ενώ πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές εταιρείες που είχαν την πιο στενή σχέση με την Lehman είναι αυτές που υιοθέτησαν και την πιο σκληρή στάση σε σχέση με τις αποζημιώσεις, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η ομάδα του θα έχει καλύτερη εικόνα για τις αποζημιώσεις στα τέλη του Νοεμβρίου αφότου ξεκαθαρίσει ορισμένες από τις διπλές ή λανθασμένες αξιώσεις.

Η Lehman έχει ανακοινώσει ότι θα είναι έτοιμη να υποβάλει το πλάνο αναδιάρθρωσης της έως τις 31 Μαρτίου.

Η κατάρρευση της Lehman, της τέταρτης μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ, σηματοδότησε την μεγαλύτερη πτώχευση στην αμερικανική ιστορία, με την εταιρεία να αφήνει πίσω της χρέη άνω των 600 δισ. δολ. Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για την υποβολή της στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008.

capital.gr

No comments:

Share |