Wednesday, November 18, 2009

Η Goldman… απολογείται για την κρίση


Η Goldman… απολογείται για την κρίση



Η Goldman Sachs στα πλαίσια της… απολογίας για το μερίδιο ευθύνης που φέρει για την κρίση, θα επενδύσει 500 εκατ. δολάρια εντός της επόμενης πενταετίας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Σε ομιλία του σε επιχειρηματικό συνέδριο στη Ν. Υόρκη –όπως αναφέρει δημοσίευμα των «Financial Times»- ο επικεφαλής της Goldman, κ. Lloyd Blankfein υποστήριξε ότι η τράπεζα οφείλει να απολογηθεί, καθώς και αυτή συμμετείχε στην κρίση, μέσω της άπλετης παροχής δανείων. «Σαφώς συμμετείχαμε και εμείς σε καταστάσεις που ήταν λάθος και έχουμε κάθε λόγω να μετανιώνουμε γι’ αυτό. Απολογούμαστε. Παραδεχόμαστε ότι κάναμε λάθος», υποστήριξε ο κ. Blankfein.

Πέραν της «απολογίας» του επικεφαλής της η Goldman ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 500 εκατ. δολάρια σε προγράμματα εκπαίδευσης και τεχνικής κατάρτισης προκειμένου να βοηθήσει περί των 10.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν δεχθεί σκληρό πλήγμα από την κρίση.

Μάλιστα το εν λόγω πρόγραμμα θα επιβλέπουν κορυφαίοι μέτοχοι της Goldman, μεταξύ των οποίων και ο κ. Warren Buffett, ο οποίος υποστήριξε στους «F.T.», ότι «το πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι μία πολύ καλή κίνηση. Δεν αποτελεί «απάντηση» στην κριτική που ασκείται στην Goldman. Αποτελεί μία εξαιρετική πρωτοβουλία».

euro2day.gr

No comments:

Share |