Wednesday, November 18, 2009

Mobius: "Βλέπει" άνοδο έως 40% στις χώρες του BRIC


Mobius: "Βλέπει" άνοδο έως 40% στις χώρες του BRIC


Προοπτική ανόδου της τάξης του 30%-40% “βλέπει” ο Mark Mobius για τις μετοχές της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας, τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια, καθώς η αυξημένη οικονομική ανάκαμψη και τα μειωμένα δημόσια χρέη αναμένεται να δώσουν ώθηση στα εταιρικά μεγέθη.

Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, ο Mobius, πρόεδρος της Templeton Asset Management, τόνισε ότι αυξάνει τις θέσεις του σε όλες τις αναδυόμενες αγορές και ειδικότερα εστιάζει στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες των αναπτυσσόμενων χωρών, οι οποίες είναι γνωστές ως BRIC.

“Οι χώρες του BRIC βρίσκονται πραγματικά στην κορυφή” των προτιμήσεών μας, δήλωσε ο Mobius στο περιθώριο συνέντευξης τύπου στην Κωνσταντινούπολη. “Ενδέχεται οι χώρες του BRIC να σημειώσουν τις καλύτερες επιδόσεις”, πρόσθεσε.

Ενώ μία “ξαφνική και σημαντική διόρθωση” είναι πιθανή σε “bull” αγορά, οι επενδυτές θα πρέπει να είναι “έτοιμοι να αγοράσουν”, υποστήριξε ο Mobius. Οι οικονομίες των αναδυόμενων αγορών στο σύνολό τους ενδέχεται να αποφύγουν τη συρρίκνωση αυτό το χρόνο, με μηδενική συνολική μεταβολή του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, συμπλήρωσε.

Οι τομείς με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές είναι των καταναλωτικών προϊόντων και των εμπορευμάτων, με την Κίνα και τη Βραζιλία να προσφέρουν από τις πιο φθηνές μετοχές παγκοσμίως σε σύγκριση με άλλους επενδυτικούς τίτλους. Η Templeton διαθέτει κεφάλαια ύψους 2 δισ. δολαρίων τοποθετημένα στις οικονομίες του BRIC, κατέληξε.

capital.gr

No comments:

Share |