Wednesday, November 18, 2009

Με περιορισμένα κέρδη έκλεισε ο χρυσός- Πάνω από τα 1.140 δολ.


Με περιορισμένα κέρδη έκλεισε ο χρυσός- Πάνω από τα 1.140 δολ.

Νέο ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό κατέγραψε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, στα 1.150 δολάρια, με φόντο την αδυναμία του αμερικανικού νομίσματος, και την ανασφάλεια που δημιουργεί η νευρικότητα των τελευταίων ημερών στις διεθνείς αγορές. Η τιμή του χρυσού στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου η τιμή έκλεισε τελικά στα 1.141,20 δολάρια με άνοδο 1,80 δολαρίων, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε και τα 1.153,40 δολάρια, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4946 δολάρια από το επίπεδο των 1,4876 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4975 δολάρια.

Πιέσεις στο δολάριο άσκησε η δήλωση του μέλους της Fed James Bullard (πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του St Louis) ότι η Fed το νωρίτερο το 2012,μπορεί να ξεκινήσει τον κύκλο ανόδου των επιτοκίων.

Ο χρυσός σημειώνει κέρδη για ένατη συνεχόμενη χρονιά, καθώς κεντρικές τράπεζες, συνταξιοδοτικά ταμεία και ιδιώτες επενδυτές αναζητούν προστασία από τις απότομες μεταβολές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τον πληθωρισμό. Από την αρχή του έτους σημειώνει κέρδη 30% περίπου.

Μαζί με τον χρυσό ενισχύθηκε και άλλα πολύτιμα μέταλλα, όπως το ασήμι και η πλατίνα καθώς σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο των 14 τελευταίων μηνών.

reporter.gr

No comments:

Share |