Wednesday, November 18, 2009

Τι συμβαίνει με την αμκ της Alpha bank; - Ολο το παρασκήνιο


Τι συμβαίνει με την αμκ της Alpha bank; - Ολο το παρασκήνιο

Το τελευταίο διάστημα λόγω της πίεσης της μετοχής και του δικαιώματος πλήθος σεναρίων και φημών διαρρέονται για την αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank. Γιατί πιέζεται η μετοχή, γιατί πούλησε ο Κωστόπουλος, συμβαίνει κάτι κ.α. Oμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.Η αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank είναι εγγυημένη από τους αναδόχους. Παίρνουν προμήθεια 27 εκατ ευρώ για να εγγυηθούν την αύξηση. Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι εντυπωσιακά μεγάλο. ηδη κατά την πρώτη μέρα της αύξησης οι αιτήσεις για εγγραφές ξεπέρασαν τις 7 χιλιάδες ενώ υποβάλλονται προτάσεις και για νέες εγγραφές.

Η επικρατούσα αίσθηση είναι ότι η αύξηση κεφαλαίου θα στεφθεί με επιτυχία. Ομως στους χρηματιστηριακούς κύκλους ακόμη έχουν μείνει ερωτηματικά για την κίνηση Κωστόπουλου να πωλήσει περίπου 9 εκατ μετοχές με στόχο να αγοράσει έως και 13 εκατ νέες μετοχές.

Η κίνηση του Κωστόπουλου είναι απλή. Κατείχε περίπου 50 εκατ μετοχές ή το 12% του μετοχικού κεφαλαίου. Πούλησε τα 9 εκατ και κατέχει περίπου 41 εκατ μετοχές. Τα 41 εκατ παλαιές μετοχές που κατέχει ο Γ Κωστόπουλος αναλογούν σε 12,3 εκατ νέες μετοχές αφού η σχέση έχει ορισθεί σε 10 παλαιές προς 3 νέες. Ετσι λοιπόν δικαιολογείται γιατί στην ανακοίνωση της Alpha bank όταν πούλησε ο Γ Κωστόπουλος αναφερόταν ότι θα αγορασθούν έως 13 εκατ νέες μετοχές.

Οσον αφορά την τιμή και το δικαίωμα

1) το φαινόμενο του arbitrage δεν έχει εκδηλωθεί έντονα

2) φαινόμενα κερδοσκοπίας υπήρξαν πάντως.

3)Μια κίνηση της μετοχής προς τα 10 ευρώ ή και οριακή διάσπαση των 10 ευρώ δεν μπορεί να αποκλεισθεί αλλά η ουσία είναι ότι τείνει να αγγίζει χαμηλά επίπεδα η μετοχή.

reporter.gr

No comments:

Share |