Wednesday, November 18, 2009

Ανοδικά το αργό- Κάτω από τα 80 δολάρια


Ανοδικά το αργό- Κάτω από τα 80 δολάρια

Με κέρδη έκλεισε σήμερα το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, χωρίς όμως να καταφέρνει να «κρατήσει» τα επίπεδα των 80 δολαρίων που είχε βρεθεί ενδοσυνεδριακά μετά την ανακοίνωση της έκθεσης της American Petroleum Institute (API), ότι τα αποθέματα του αργού μειώθηκαν κατά 4,37 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 333,1 εκατ. βαρέλια. Επικουρικά λειτούργησε και η πτώση του δολαρίου. Αναλυτικότερα, η τιμή του αργού στα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 44 cents ή 0,5% στα 79,58 δολ. το βαρέλι, μετά από μία σύντομη παραμονή στο αρνητικό πρόσημο που το οδήγησαν οι απώλειες των κεφαλαιαγορών.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, πτώση 900 χιλ. βαρελιών σημείωσαν τα αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 13 Νοεμβρίου, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο ύψους 1,2 εκατ. βαρελιών. Οι εισαγωγές αργού υποχώρησαν κατά 0,9% στα 8,58 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ η συνολική ζήτηση πετρελαίου αυξήθηκε κατά 1% στα 18,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν πτώση κατά 1,7 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, κατέγραψαν μείωση κατά 300 χιλ. βαρέλια.

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4946 δολάρια από το επίπεδο των 1,4876 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4975 δολάρια.

Πιέσεις στο δολάριο άσκησε η δήλωση του μέλους της Fed James Bullard (πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του St Louis) ότι η Fed το νωρίτερο το 2012,μπορεί να ξεκινήσει τον κύκλο ανόδου των επιτοκίων.

reporter.gr

No comments:

Share |