Friday, July 31, 2009

Γιατί η μετοχή της Geniki πιέζεται και τι συνέβη στην Εθνική;

Γιατί η μετοχή της Geniki πιέζεται και τι συνέβη στην Εθνική;

Η εισαγωγή των νέων μετοχών σε Εθνική και Geniki μονοπώλησε το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας τις τελευταίες ημέρες. Η Εθνική χθες εισήγαγε 110 εκατ μετοχές η Geniki σήμερα 244 εκατ μετοχές. Η Εθνική χθες άνοιξε πτωτικά 1% αλλά εν συνεχεία ενισχύθηκε άνω του 3%. Η συμπεριφορά της μετοχής της Εθνικής θα πρέπει να αποδοθεί σε δύο λόγους.

1)Στον προφανή παρά την πληθώρα νέων μετοχών δεν υπήρξε μεγάλη διάθεση από τους επενδυτές να πωλήσουν καθώς διαβλέπουν περαιτέρω κέρδη για την μετοχή

2)Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με το γεγονός ότι ανάδοχοι και λοιπές δυνάμεις είχαν στήσει ενέδρα σε όποιον επιχειρούσε να πουλήσει ώστε να μαζέψουν άμεσα την προσφορά αν εκδηλωνόταν. Κοινώς η Εθνική είχε λάβει τα μέτρα της. Η περίπτωση της Geniki bank είναι διαφορετική.

Η μετοχή σήμερα με την εισαγωγή των νέων μετοχών υποχωρεί 9,5% ως απόρροια αφενός του μεγάλου πλήθους των νέων μετοχών αφετέρου γιατί η τράπεζα δεν διαθέτει τους ίδιους μηχανισμούς με την Εθνική τράπεζα. Ο μεγάλος όγκος συναλλαγών αποδεικνύει ότι κάποιοι πουλούν μαζικά εκμεταλλευόμενοι την διαφορά μετά της αύξησης και της τρέχουσας τιμής.

reporter.gr

No comments:

Share |