Friday, July 31, 2009

Ελλάδα: Εμβολιασμός όλων των πολιτών κατά της νέας γρίπης

Τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της χώρας κατά της νέας γρίπης αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία ενέκρινε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, κατά τη συνεδρίασή της, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, την Παρασκευή. Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Υγείας Δ.Αβραμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, κατά την οποία εμφανίστηκε εκ νέου καθησυχαστικός, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «η ζωή συνεχίζεται».

Ο κ. Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την απόφαση του πρωθυπουργού να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού της χώρας, όλοι οι πολίτες και οι κάτοικοι και όσοι παρανόμως βρίσκονται στην Ελλάδα. Όπως είπε, η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα λάβει τα εμβόλια, στα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν όταν το σκεύασμα λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών και της ΕΕ.

Οι δαπάνες θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το κράτος, ο δε αριθμός των δόσεων θα είναι περί τα 24 εκατομμύρια. Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός δια νόμου και θα γίνεται αφού πρώτα θα έχει συμπληρωθεί σχετική αίτηση, ενώ ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί με κάποια ιεράρχηση, με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να έχει προτεραιότητα.

Τέσσερα τα σοβαρά περιστατικά

Ένα ακόμη σοβαρό κρούσμα της νέας γρίπης εντοπίστηκε την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Πρόκειται για το τέταρτο σοβαρό κρούσμα και αφορά έναν 22χρονο νεφροπαθή, που νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση σε θάλαμο απομόνωσης σε νοσοκομείο της Αττικής. Το υπουργείο Υγείας, με νεότερη ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι ο ασθενής πήρε εξιτήριο τη Παρασκευή και θα συνεχίσει τη φαρμακευτική αγωγή κατ'οίκον.

reporter.gr

No comments:

Share |