Friday, July 31, 2009

Οικονομική κρίση κτυπά Βασιλικό

Οικονομική κρίση κτυπά Βασιλικό



Το πλήγμα που υπέστη η οικοδομική βιομηχανία συνεπεία της οικονομικής κρίσης συνεχίζει να επηρεάζει την κερδοφορία του Τσιμεντοποιίου Βασιλικού, καθώς το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφει σημαντική μείωση κερδών.

Σύμφωνα με τις ενοποιημένες ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, τα κέρδη της «Τσιμεντοποιίας Βασιλικού Δημόσια Λτδ» ανέρχονται στις €242 χιλ. το 2009 έναντι €7,4 εκ. το 2008.

Η μείωση οφείλεται κυρίως στη μειωμένη δραστηριότητα στην επιτόπια οικοδομική βιομηχανία που επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις τσιμέντου. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην οικοδομική βιομηχανία είναι ότι ο τζίρος της εταιρείας περιορίστηκε στα €56 εκ. από €67 εκ. που ήταν πέρσι.

Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν επίσης δυσμενώς από το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης κόστους €2,5 εκ. στο οποίο προχωρεί ο Όμιλος για αντιμετώπιση των συνεπειών της μειωμένης ζήτησης, καθώς επίσης και στην απομείωση της αξίας συνδεδεμένης εταιρείας κατά €2,5 εκ.

Μακροπρόθεσμα η εταιρεία αναμένει, πάντως, να βελτιωθεί η αποδοτικότητα με μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και περαιτέρω μείωση των σταθερών εξόδων μέσω του νέου έργου που θα ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σήμερα την πώληση της έμμεσης συμμετοχής στις εταιρείες Athinodorou Beton Ltd, Athinodorou Beton – Estates Ltd και Athinodorou Beton – Transport Ltd.

Βάσει της συµφωνίας για την πώληση των ανωτέρω αναφερόµενων µετοχών, η 100% εξαρτημένη της Βασιλικό, CCCB, θα λάβει το συνολικό ποσό των €2.432.000, από το οποίο €1.520.000 σε µετρητά και €912.000 σε ακίνητη περιουσία και η 50% συνδεδεμένη εταιρεία Λατομεία Λατούρος, θα λάβει το συνολικό ποσό των €768.000, από το οποίο €480.000 σε µετρητά και €288.000 σε ακίνητη περιουσία.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |