Monday, June 29, 2009

Vodafone: Προσφορά για την T-Mobile UK;

Vodafone: Προσφορά για την T-Mobile UK;


Την πιθανότητα υποβολής προσφοράς για την T-Mobile UK – τη μονάδα κινητής τηλεφωνίας της Deutsche Telekom στη Βρετανία – φέρεται να εξετάζει η Vodafone Group.

Όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στο θέμα, ο μεγαλύτερος όμιλος κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο πιθανόν να καταθέσει προσφορά ή να σχηματίσει κοινοπραξία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η T-Mobile UK διαθέτει κεφαλαιοποίηση 4,2-5,6 δισ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο τρίμηνο εμφάνισε τη μεγαλύτερη μείωση της συνδρομητικής της βάσης μεταξύ των 16 μονάδων κινητής της τηλεφωνίας της Deutsche Telekom.

Ο εκπρόσωπος της Vodafone αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, ενώ οι εκπρόσωποι των Deutsche Telekom δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Σε σημερινό δημοσίευμά τους, οι FT αναφέρουν επίσης ότι ο γερμανικός όμιλος έχει προσλάβει την JPMorgan Chase & Co. ως σύμβουλο σε στρατηγικές επιλογές.

Μια εξαγορά των δραστηριοτήτων της Deutsche Telekom στη Βρετανία θα αύξανε τους συνδρομητές της Vodafone στη χώρα σε περισσότερα από 35 εκατομμύρια. Στα τέλη Μαρτίου, ο όμιλος διέθετε 18,7 εκατ. πελάτες στην κινητή τηλεφωνία, ενώ η Deutsche Telekom διέθετε 16,7 εκατ. πελάτες στη Βρετανία.

naftemporiki

No comments:

Share |