Monday, June 29, 2009

Daiwa: Η μεγαλύτερη πτώση των μετοχών σε εννέα χρόνια

Daiwa: Η μεγαλύτερη πτώση των μετοχών σε εννέα χρόνια



Τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα πλέον των εννέα ετών σημείωσαν οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης χρηματιστηριακής εταιρείας της Ιαπωνίας, Daiwa Securities Group Inc., μετά την ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει να αντλήσει περίπου 240 δισ. γιέν [JPY=X] (2,5 δισ. δολ.) σε δημόσια εγγραφή.

Οι μετοχές της Daiwa υποχώρησαν έως 15% - τα μέγιστα από τον Απρίλιο του 2000 – φθάνοντας στα 568 γιέν και διαπραγματεύθηκαν στα 584 γιέν στις 11 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει 345 εκατ. νέες μετοχές στην Ιαπωνία και την Ευρώπη από τις 15 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου. Τα κεφάλαια που θα αντλήσει θα τα χρησιμοποιήσει για να επεκταθεί στις λιανικές πωλήσει και στις δραστηριότητές της στην Ασία και τις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με ανακοίνωση στις 26 Ιουνίου.

Η Daiwa μαζί με άλλες ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της UBS AG αξιοποιούν το πλεονέκτημα του ράλι της αγοράς για να αυξήσουν το κεφάλαιό τους. Η ιαπωνική χρηματιστηριακή εταιρεία πιέζεται από την αύξηση του ανταγωνισμού μετά την συμφωνία της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. να αγοράσει το σκέλος χρηματιστηριακών εργασιών της Citigroup Inc. στη χώρα.

Την πρώτη πώληση μετοχών σε δύο δεκαετίες της Daiwa θα διαχειριστεί η Daiwa Securities SMBC Co. και η Deutsche Bank AG. Η τιμή της μετοχής θα οριστεί το νωρίτερο έως τις 8 Ιουλίου.

Το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου εμφάνισε ζημίες καθώς οι αμοιβές και τα ποσοστά από τις συναλλαγές μειώθηκαν, ενώ εμφάνισε ζημίες από τις επενδύσεις της σε μετοχές.

naftemporiki

No comments:

Share |