Monday, June 29, 2009

ΗΠΑ: "Λουκέτο" σε δύο ακόμα τράπεζες

ΗΠΑ: "Λουκέτο" σε δύο ακόμα τράπεζες


ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (Dow Jones) – Οι ρυθμιστικές αρχές της πολιτείας της Γεωργίας έκλεισαν άλλες δύο μικρές τράπεζες σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των τραπεζικών ιδρυμάτων που υποχρεώθηκαν σε λουκέτο από την αρχή του έτους στα εννέα στη συγκεκριμένη πολιτεία και στα 42 σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Υπηρεσία Τραπεζικής Εποπτείας και Οικονομικών της αμερικανικής πολιτείας έκλεισε την Community Bank of West Georgia, με έδρα τη Villa Rica, και την Neighborhood Community Bank, από το Newnan.

Η Ομοσπονδιακή Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων, η οποία ανέλαβε τη διαχείριση και των δύο τραπεζών, εκτίμησε ότι το κόστος της κατάρρευσης θα διαμορφωθεί σε περίπου 151,7 εκατ. δολ.

Η CharterBank, με έδρα το West Point, θα αναλάβει τις καταθέσεις της Neighborhood Community Bank, καθώς συμφώνησε να εξαγοράσει πάγια ύψους 209,6 εκατ. δολ.

Η Neighborhood είχε συνολικά πάγια 221,6 εκατ. δολ. και καταθέσεις 191,3 εκατ. δολ. έως τις 31 Μαρτίου και η FDIC θα διατηρήσει τα υπόλοιπά πάγια για να τα διαθέσει σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Τα τέσσερα γραφεία της θα ξανανοίξουν ως υποκαταστήματα της CharterBank.

Για τους πελάτες της Community Bank of West Georgia, η FDIC σχεδιάζει να αποστείλει επιταγές στους ασφαλισμένους καταθέτες για τα κεφάλαια τους σήμερα, Δευτέρα.

Η τράπεζα διέθετε συνολικά πάγια ύψους 199,4 εκατ. δολ. και καταθέσεις 182,5 εκατ. δολ. έως τις 15 Μαΐου.

Το 2008 οι ρυθμιστικές αρχές έκλεισαν 25 τράπεζες.

capital.gr

No comments:

Share |