Monday, June 29, 2009

Ευρωζώνη: Νέα άνοδος του βασικού οικονομικού δείκτη Conference Board

Ευρωζώνη: Νέα άνοδος του βασικού οικονομικού δείκτη Conference Board


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Dow Jones) – Ο σύνθετος δείκτης των σημαντικότερων δεικτών για την οικονομία της Ευρωζώνης σημείωσε άνοσο 1,9% το Μάιο στις 95,4 μονάδες, όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Conference Board.

Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική άνοδο του δείκτη μετά την βελτίωση κατά 1,6% τον Απρίλιο. Ο βασικός οικονομικός δείκτης, που περιλαμβάνει επιμέρους δείκτες για τις μελλοντικές τάσεις και στοιχεία ερευνών, είναι σχεδιασμένος να δείχνει σημεία καμπής στους οικονομικούς κύκλους.

"Με τη δεύτερη διαδοχική μεγάλη άνοδο, οι ενδείξεις για τη ζώνη του ευρώ έχουν βγει από τη περιοχή της ύφεσης", δήλωσε ο οικονομολόγος του Conference Board, Jean-Claude Manini σε σχετική ανακοίνωση.

"Η πιθανότητα να φτάσουμε στα χαμηλά του υφιστάμενοι επιχειρηματικού κύκλου πριν από το τέλος του έτους έχει αυξηθεί σημαντικά", πρόσθεσε.

Το Conference Board, ένας μη κερδοσκοπικός αμερικανικός οργανισμός, ξεκίνησε να δημοσιεύει πληροφορίες για την οικονομία της Ευρωζώνης από τον περασμένο Δεκέμβριο.

capital.gr

No comments:

Share |