Monday, June 29, 2009

Βρετανία: Πιο αισιόδοξες οι εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου

Βρετανία: Πιο αισιόδοξες οι εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου


Οι βρετανικές επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού κλάδου αναμένεται να συνεχίσουν τις περικοπές θέσεων εργασίας και στο τρίτο τρίμηνο του έτους, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για απώλειες συνολικά 13.000 θέσεων εργασίας, αν και την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις του κλάδου εμφανίζονται πιο αισιόδοξες για πρώτη φορά σε διάστημα δύο ετών, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων της χώρας.

“Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες ωστόσο προκύπτουν σημάδια ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν τους επόμενους μήνες”, δήλωσε ο Ian McCafferty, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της CBI (Confederation of British Industry) σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα εταιρικά κέρδη, η απασχόληση και οι επενδύσεις παραμένουν “σε καθοδικό κανάλι”.

“Η αύξηση του αριθμού των επισφαλών δανείων αποτελεί εστία ανησυχίας για τις επιχειρήσεις της βιομηχανίας”, επισήμανε ο McCafferty.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Συνδέσμου, ο ρυθμός των περικοπών θέσεων εργασίας έχει αρχίσει να επιβραδύνει. Οι επιχειρήσεις του κλάδου προχώρησαν συνολικά σε περικοπές 17.000 θέσεων εργασίας στο πρώτο τρίμηνο, ενώ για το δεύτερο τρίμηνο οι απώλειες θέσεων εργασίας υπολογίζεται ότι έφτασαν τις 15.000 σύμφωνα με το CBI.

capital.gr

No comments:

Share |