Tuesday, October 7, 2008

«Βυθίζεται» η μετοχή της RBS

«Βυθίζεται» η μετοχή της RBS


Σημαντικές απώλειες καταγράφει σήμερα η μετοχή της Royal Bank of Scotland, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, εν μέσω εικασιών ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη βρετανική κυβέρνηση για πιθανή «ένεση ρευστότητας».

Σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg, η κυβέρνηση Μπράουν πιθανόν να επενδύσει ποσό τουλάχιστον 45 δισ. στερλινών (79 δισ. δολάρια) σε εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των Royal Bank of Scotland και Barclays σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα κεφάλαιά τους.

Αργά χθες, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ και ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) Μέρβιν Κινγκ συναντήθηκαν με τους επικεφαλής τραπεζών, από τον Φρεντ Γκούντγουιν της RBS μέχρι τον Τζον Βάρλεϊ της Barclays, αποκάλυψαν οι ανωτέρω πηγές.

Οι μετοχές της RBS υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 30% στις 129,4 πένες.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών να στηρίξουν την κεφαλαιακή τους βάση εν μέσω της διεθνούς πιστωτικής κρίσης, οι βρετανικές τράπεζες προχωρούν σε πωλήσεις παγίων και μείωση του μεταξύ τους δανεισμού.

Η κυβέρνηση της χώρας διέσωσε πρόσφατα την Bradford & Bingley, ενώ μεσολάβησε και στην εξαγορά της HBOS, λόγω των έντονων ανησυχιών για την ικανότητα των τραπεζών να αυτοχρηματοδοτηθούν.

Ο Ντάρλινγκ διεμήνυσε χθες ότι η βρετανική κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι και αν χρειαστεί» προκειμένου να διατηρήσει σταθερό το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τη στιγμή που οι κεφαλαιαγορές παραμένουν «παγωμένες».

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |