Tuesday, October 7, 2008

Σε διήμερη «ανακωχή» Citigroup, Wells Fargo

Σε διήμερη «ανακωχή» Citigroup, Wells Fargo


Σε διήμερη «ανακωχή» συμφώνησαν να προχωρήσουν οι αμερικανικές τράπεζες Citigroup και Wells Fargo οι οποίες βρίσκονται σε νομική διαμάχη σχετικά με την εξαγορά της Wachovia, ανοίγοντας το δρόμο για μια πιθανή διευθέτηση του ζητήματος, υπό τις ευλογίες της Fed.

Σε ανακοινώσεις που εξέδωσαν χθες, οι δύο τράπεζες αναφέρουν ότι αποφάσισαν να σταματήσουν «κάθε επίσημη νομική διαδικασία» μέχρι το μεσημέρι της 8ης Οκτωβρίου 2008. Η συμφωνία επετεύχθη έπειτα από διαβουλεύσεις με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τόνισαν.

Σημειώνεται ότι η Citigroup κατέθεσε μήνυση εναντίον της Wachovia και της Wells Fargo, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που σύναψαν στις 3 Οκτωβρίου παραβίασε τη συμφωνία που είχε συνάψει η ίδια με την Citi τέσσερις μέρες νωρίτερα, για την εξαγορά του δικτύου των υποκαταστημάτων της.

Η Wells Fargo συμφώνησε να αποκτήσει την αμερικανική τράπεζα έναντι 15 δισ. δολαρίων, ενώ η προσφορά της Citigroup για τμήματά της – η οποία είχε και τη στήριξη της Federal Deposit Insurance Corp. – διαμορφωνόταν στα 2,16 δισ. δολάρια.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |