Tuesday, October 7, 2008

ΗΠΑ: Χρειάζεται χρόνος για να αποδώσει το σχέδιο διάσωσης

ΗΠΑ: Χρειάζεται χρόνος για να αποδώσει το σχέδιο διάσωσης


Το σχέδιο για τη διάσωση του τραπεζικού τομέα θα απαιτήσει χρόνο για να αποδώσει καρπούς - όπως επίσης κι η αποκατάσταση της πίστης στις αγορές - επισήμανε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ωστόσο δήλωσε πεπεισμένος ότι στο τέλος θα λειτουργήσει.

«Πιστεύω πως συν τω χρόνω, το σχέδιο θα λειτουργήσει. Μακροπρόθεσμα, η οικονομία μας θα πάει καλά. Είναι μία οικονομία ανθεκτική, μία οικονομία παραγωγική», τόνισε ο Τζορτζ Μπους από το Σινσινάτι.

Όπως εξήγησε, νωρίτερα είχε συναντηθεί με μικρο-επιχειρηματίες στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. «Ήταν, και με το δίκιο τους, ανήσυχοι όσον αφορά στην οικονομία μας και την ικανότητά τους να πάρουν δάνεια», τόνισε ο Μπους, δηλώνοντας πως η συνάντηση αυτή υπήρξε «πέρα για πέρα διαφωτιστική».

«Η εφαρμογή του σχεδίου αυτού πρόκειται να απαιτήσει πολύ χρόνο, ένα πρόγραμμα που, πρώτον, είναι αποτελεσματικό, και δεύτερον, δεν σπαταλά τα χρήματα των φορολογουμένων», τόνισε.

«Αυτό θα απαιτήσει έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο χρηματοοικονομικό σύστημα, όμως ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι πως έχω υπογράψει έναν νόμο, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην επίλυση αυτού του προβλήματος», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |