Tuesday, October 7, 2008

Αναθεωρούν τους στόχους για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη HSBC και UBS

Αναθεωρούν τους στόχους για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη HSBC και UBS

Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών τους για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη προχώρησαν HSBC και UBS. Η HSBC στην έκθεσή της με τίτλο «πάρτε βαθιά ανάσα» μειώνει την εκτίμηση για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη στο 0,4% από 0,9% το 2009. Ακόμα μικρότερη αναμένει την ανάπτυξη στη Βρετανία (0,2%). Το γύρισμα των αγορών έχει αυξήσει το ρίσκο αναφορικά με τις προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη σημειώνει η HSBC.
Ο οίκος περιμένει τώρα μειώσεις επιτοκίων και συγκεκριμένα από την Κεντρική Τράπεζα της Βρετανίας 1% και να φτάσουν στο 4% στα μέσα του 2009. Από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιμένει μείωση επιτοκίων 0,75% μέχρι τα μέσα του 2009.

Η UBS περιμένει ανάπτυξη μόλις 0,3% τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις ΗΠΑ. Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν 0,7% για την Ευρώπη και 1,2% για τις ΗΠΑ. Η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται να ανέλθει στο 2,2% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 2,8% που υπαινίσσεται παγκόσμια ύφεση.

Περιμένει περαιτέρω υποβαθμίσεις στην κερδοφορία των εταιρειών να έρθουν, αλλά βλέπει πως οι αγορές έχουν σε μεγάλο βαθμό προεξοφλήσει μία μεγάλη μείωση στην κερδοφορία των εταιρειών.

REPORTER.GR

No comments:

Share |