Tuesday, October 7, 2008

Ιαπωνία: Αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκια

Ιαπωνία: Αμετάβλητα στο 0,5% τα επιτόκια


Αμετάβλητο στο 0,5% διατήρησε η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) το βασικό της επιτόκιο, επισημαίνοντας στο σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε μετά τη σημερινή συνεδρίασή της, ότι «η ανάπτυξη της οικονομίας είναι βραδυκίνητη και οι συνθήκες αυτές πιθανόν να συνεχιστούν για κάποιο διάστημα».

Η BoJ προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο ενδεχομένως να καθυστερήσει, καθώς υπάρχουν «μεγάλες αβεβαιότητες» όσον αφορά στις προοπτικές. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, πάντως, η ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας εκτιμάται ότι θα επιταχυνθεί.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei [.N225] 225 «βυθίστηκε» σήμερα κάτω από τις 10.000 μονάδες, για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2003, εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση στις πιστωτικές αγορές θα επιδεινώσει την επιβράδυνση των εξαγωγών της Ιαπωνίας.

Στο μεταξύ, η Morgan Stanley αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της χώρας, υποστηρίζοντας ότι η οικονομία της θα συρρικνωθεί στο έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου, καθώς οι επιχειρήσεις μειώνουν τις επενδύσεις τους.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |