Thursday, November 19, 2009

Mitsubishi Chemical: Εξαγορά της Rayon έναντι 2,43 δισ. δολ.

Mitsubishi Chemical: Εξαγορά της Rayon έναντι 2,43 δισ. δολ.


Στην εξαγορά της Mitsubishi Rayon έναντι 217 δισ. γιεν [JPY=X] (2,43 δισ. δολ.) προχωρά η Mitsubishi Chemical Holdings, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια χημικών της Ιαπωνίας, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την εταιρεία έπειτα από σχεδόν 60 χρόνια.

Όπως αναφέρουν οι δύο εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή της, οι επενδυτές της Mitsubishi Rayon θα λάβουν 380 γιεν ανά μετοχή, ποσό το οποίο εμπεριέχει premium 40% στη χθεσινή τιμή κλεισίματος. Σε περίπτωση που η Mitsubishi Chemical δεν καταφέρει να εξαγοράσει όλες τις προνομιούχες μετοχές, οι εταιρείες θα προχωρήσουν σε ανταλλαγή μετοχών.

Σύμβουλος της Mitsubishi Chemical στην εξαγορά ήταν οι Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. και Mizuho Financial Group Inc., ενώ η JPMorgan Chase & Co. συμβούλεψε τη Mitsubishi Rayon.

Οι συνδυασμένες πωλήσεις των δύο εταιρειών ανήλθαν στα 36 δισ. δολάρια περίπου κατά την οικονομική χρήση 2008. Συγκριτικά, οι πωλήσεις της Dow Chemical της μεγαλύτερης κατασκευάστριας χημικών στις ΗΠΑ, διαμορφώθηκαν πέρυσι στα 57,5 δισ. δολάρια.

Η προσφορά της Mitsubishi Chemical θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

naftemporiki

No comments:

Share |