Thursday, November 19, 2009

ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στον δείκτη leading indicators Οκτωβρίου


ΗΠΑ: Αύξηση 0,3% στον δείκτη leading indicators Οκτωβρίου


NEA YORKH (Dow Jones)-- Αύξηση για έβδομο διαδοχικό μήνα κατέγραψε ο δείκτης leading indicators τον Οκτώβριο, καταδεικνύοντας πως η ανάκαμψη βρίσκεται στο δρόμο. Ειδικότερα, ο δείκτης βελτιώθηκε σε ποσοστό 0,3% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 1% το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει το Conference Board.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν αύξηση της τάξης του 0,4% του δείκτη τον Οκτώβριο.

"Μπορούμε να αναμένουμε αργή ανάκαμψη στο πρώτο μισό του 2010", δήλωσε ο Ken Goldstein, αναλυτής του Conference Board. Ο ρυθμός ανάκαμψης, ωστόσο, θα εξαρτηθεί σημαντικά από το βαθμό βελτίωσης της ζήτησης και από το πόσο σύντομα θα γίνει αυτό".

Έξι από του δέκα leading indicators βελτιώθηκαν τον Οκτώβριο. Οι πιο θετικοί ήταν τα spread των επιτοκίων, η αντεστραμμένη τάση στις αιτήσεις ανεργίας και οι τιμές των μετοχών. Οι πιο αρνητικοί παράγοντες ήταν οι καταναλωτικές προσδοκίες και οι οικοδομικές άδειες.

Ο συμπίπτον δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος τον Οκτώβριο έπειτα από πτώση 0,1% το Σεπτέμβριο, μέγεθος το οποίο είχε αρχικά καταγραφεί ως αμετάβλητο.

Ο δείκτης υστέρησης μειώθηκς 0,2% τον περασμένο μήνα, έπειτα από αναθεωρημένη πτώση 0,5% το Σεπτέμβριο, το οποίο είχε αρχικά ανακοινωθεί ως πτώση κατά 0,3%.

capital.gr

No comments:

Share |