Thursday, November 19, 2009

Μικρά κέρδη για το χρυσό


Μικρά κέρδη για το χρυσό

Με μικρά κέρδη έκλεισε η τιμή του χρυσού, ανατρέποντας το ενδοσυνεδριακό αρνητικό κλίμα, στον απόηχο της ενίσχυσης του δολαρίου, το οποίο σημειώνει κέρδη ύψους 0,8% έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος. Μετά το «ράλι» που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδρίες, «αγγίζοντας» το ιστορικό υψηλό των 1.152,85 δολαρίων, ο χρυσός για τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά μόλις 70 cents στα 1.141,90 δολάρια η ουγγιά. Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους, το χρυσό έχει ενισχυθεί κατά 29%, ενώ το δολάριο έχει υποχωρήσει 6,1% έναντι του ευρώ. Επιπλέον, η ζήτηση για χρυσό έχει σημειώσει άνοδο 10% στο τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο.

Ανάκαμψη παρουσίασε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4869 δολάρια από το επίπεδο των 1,4963 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4863 δολάρια.

Η άνοδος του δολαρίου αποδίδεται με την υποχώρηση των διεθνών χρηματιστηρίων και την στροφή των επενδυτών σε πιο συντηρητικές αποδόσεις.

reporter.gr

No comments:

Share |