Tuesday, November 17, 2009

Μήνυση της Lehman κατά της Barclays


Μήνυση της Lehman κατά της Barclays


Μήνυση κατά της Barclays Capital κατέθεσε η Lehman Brothers για την απόκτηση παγίων της σε συνεργασία στελέχη της όταν η πρώτη εξαγόρασε την χρηματιστηριακή της εταιρεία στις ΗΠΑ πριν από ένα χρόνο, αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η Lehman κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στις 15 Σεπτεμβρίου του 2008 ενώ μία εβδομάδα αργότερα η χρηματιστηριακή της μονάδα πουλήθηκε στη Barclays.

Η Lehman ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο πως η Barclays Capital είχε κέρδη 8,2 δισ. δολ. από τη χρηματιστηριακή ως αποτέλεσμα εσκεμμένης υποεκτίμησης κατά 5 δισ. δολ. των στοιχείων του ενεργητικού της μετά την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας.

“Τα απροσδόκητα κέρδη της Barclays δεν έγινα γνωστά στο δικαστήριο, στο διοικητικό συμβούλιο της Lehman ή στους δικηγόρους της ώστε να επιτραπεί η μεταφορά στην Barclays παγίων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τέτοιο τρόπο ώστε για την αποφυγή του δικαστικού, εταιρικού και πιστωτικού ελέγχου.

Στη μήνυση η Lehman ζητά από το δικαστήριο να διατάξει την Barclays να της αποκαλύψει τα κέρδη που αποκόμισε και να της επιβληθούν ποινικές κυρώσεις.

capital.gr

No comments:

Share |