Tuesday, November 17, 2009

Οριακά υψηλότερα ο χρυσός


Οριακά υψηλότερα ο χρυσός

Αν και με μικρά κέρδη η τιμή του χρυσού «άγγιξε» νέο ιστορικό υψηλό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η αποδυνάμωση του δολαρίου ενίσχυσε την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων. Αναλυτικά, η τιμή του χρυσού για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου διαμορφώθηκε στα 1.139,40 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας κέρδη της τάξεως των 20 cents.

«Αυτό είναι ένα διαφορετικό ράλι για το χρυσό, με την άνοδο να στηρίζουν και οι επενδύσεις και τα θεμελιώδη», δήλωσε ο Darin Newsom, αναλυτής στο Telvent DTN.

Πτωτικά κινείται σήμερα το δολάριο στον απόηχο της συνόδου κορυφής του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού (APEC), κατά το οποίο οι ηγέτες δεν κατέληξαν σε κάποια συμφωνία για το συνάλλαγμα, ενώ η άνοδος των ευρωαγορών, αλλά και της τιμής του χρυσού δεν βοηθούν στην ανάκαμψη του δολαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4888 δολάρια. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4875 δολάρια.

Το κλίμα για το ευρώ είναι ιδιαίτερα θετικό καθώς τα σημάδια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας ισχυροποιούνται μέρα με την ημέρα. Εξάλλου σε περαιτέρω ανατίμηση του ευρώ φαίνεται να "συνηγορεί" και η τεχνική ανάλυση. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το ευρώ είναι πιθανόν να διαμορφωθεί σε νέο υψηλό επίπεδου έτους (1,5285 δολάρια) σε περίπτωση που διασπάσει το επίπεδο στήριξης των 1,5063 δολαρίων.

reporter.gr

No comments:

Share |