Tuesday, July 28, 2009

Κοινοπραξία MIG για υδατοπρομήθεια Θεσσαλονίκης

Κοινοπραξία MIG για υδατοπρομήθεια Θεσσαλονίκης


Κοινοπραξία η οποία εξέφρασε ενδιαφέρον να συμμετέχει στον διαγωνισμό για την επιλογή στρατηγικού μετόχου στην Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), συγκρότησαν η Marfin Investment Group, η Veolia Environnement και η κατασκευαστική εταιρεία Ιόνιος.

Η σύνθεση της κοινοπραξίας είναι Veolia 51%, MIG 44%, Ιόνιος 5%.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της MIG, η Veolia Environnement είναι η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών περιβάλλοντος στον κόσμο. Έχει δραστηριότητες σε όλες τις ηπείρους, σε περισσότερες από 100 χώρες και απασχολεί πάνω από 336.000 υπαλλήλους. Η Veolia είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια Παρισίων και Νέας Υόρκης με χρηματιστηριακή αξία πάνω από €11,5 δισ. Το 2008 η εταιρεία είχε έσοδα €36,2 δισ και λειτουργικά κέρδη πάνω από €1,9 δισ.

Η Ιόνιος είναι κατασκευαστική εταιρεία που έχει εκτελέσει ευρύ φάσμα δημοσίων έργων, όπως κατασκευή δρόμων, λιμανιών, φραγμάτων, δικτύων άρδευσης, αποχέτευσης κ.α. Η εταιρεία δραστηριοποιείται πάνω από 25 έτη και διαθέτει γενικό εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης και προσωπικό 400 άτομα. Το 2008 η Ιόνιος είχε έσοδα €115 εκ. και λειτουργικά κέρδη πάνω από €20 εκ.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |