Tuesday, July 28, 2009

Logicom: Εξαγορά NewCytech έναντι €11 εκ.

Logicom: Εξαγορά NewCytech έναντι €11 εκ.



Στην εξαγορά της εταιρείας πληροφορικής NewCytech Business Solutions προχώρησε η Logicom. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Logicom Services Holdings Limited της οποίας ολόκληρο το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο ανήκει στη Logicom απέκτησε από τους κληρονόμους του μ. Μιχάλη Μιχαηλίδη το 36,77% των εκδομένων μετοχών και των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία Newcytech Business Solutions Limited έναντι του ποσού των €3 εκ.

Παράλληλα, υπέγραψε με τη Newcytech και με όλους τους άλλους μετόχους στη Newcytech συμφωνία και σχέδιο εξαγοράς όλων των άλλων εκδομένων μετοχών της Newcytech. Η Συμφωνία προνοεί, μεταξύ άλλων, τη μεταβίβαση στη Logicom Services όλων των άλλων εκδομένων μετοχών της Newcytech έναντι, κατά μέγιστο, του ποσού, των €8 εκ. . αναπροσαρμοζομένου στη βάση των μελλοντικών αποτελεσμάτων της Newcytech.

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση θετικού νομικού και λογιστικού ελέγχου, η συμπλήρωση του οποίου αναμένεται μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης που ορίστηκε η 30/09/2009, με ευχέρεια των μερών για παράταση κοινή συναινέσει.

Η Newcytech δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς παροχής υπηρεσιών και ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής με κύκλο εργασιών κατά το 2008 €14 εκ. περίπου και κερδοφορία μετά τη φορολογία κατά το ίδιο έτος €830 χιλ. περίπου.

Όπως τονίζεται, η απόκτηση του 36,77% των εκδομένων μετοχών και των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου στη Newcytech διευρύνει τα συμφέροντα της Logicom στους τομείς παροχής υπηρεσιών και ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και αυξάνει τις δυνατότητες συνεργειών και εκμετάλλευσης των παρεχομένων ευκαιριών. Εξάλλου η προοπτική της ένταξης της Newcytech στο Συγκρότημα της Logicom, στη βάση της συμφωνίας και του σχεδίου εξαγοράς, αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά και στην αύξηση του κύκλου εργασιών και να βελτιώσει ανάλογα την κερδοφορία των αντίστοιχων τομέων.

Η NewCytech ιδρύθηκε το 1981 και ξεκίνησε την πώληση συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ταο 2000 εξαγοράστηκε από την Global IT και το 2004 μέσω ενός management buy-out εξαγοράστηκε από τους διευθυντές της.


stockwatch.com.cy

No comments:

Share |