Tuesday, July 28, 2009

BP: Μειωμένα κατά 53% τα κέρδη δεύτερου τριμήνου

BP: Μειωμένα κατά 53% τα κέρδη δεύτερου τριμήνου

Μείωση των κερδών της κατά 53% στα 4,39 δισ. δολάρια ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο, η BP η Νο2 παραγωγός πετρελαίου στην Ευρώπη, επικαλούμενη τη μείωση των τιμών ενέργειας και της ζήτησης για καύσιμα.

Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων και των μεταβολών στα αποθέματα, τα κέρδη της εταιρείας προβλεπόταν να υποχωρήσουν κατά 67% στα 2,82 δισ. δολάρια, βάσει της μέσης εκτίμησης των οικονομολόγων.

Η BP είναι η πρώτη μεταξύ των πετρελαϊκών κολοσσών της Ευρώπης που ανακοινώνει τα τριμηνιαία οικονομικά της αποτελέσματα. Στόχος της είναι να περιορίσει τις δαπάνες και να ενισχύσει την παραγωγή της, την οποία αναμένει μάλιστα αυξημένη φέτος.

Τα περιθώρια διύλισης μειώθηκαν περίπου 40% το δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως αναφέρεται στο website της εταιρείας, ενώ το Global Indicator Margin, το ο οποίο μετρά τη διυλιστική κερδοφορία, υποχώρησε σε 4,98 δολάρια από 8,25 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι η τιμή του αργού στα προθεσμιακά συμβόλαια διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο το εν λόγω τρίμηνο στα 59,79 δολάρια το βαρέλι, 52% χαμηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Η μέση τιμή του φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 67%.


naftemporiki

No comments:

Share |