Tuesday, July 28, 2009

Magna: Τροποποίησε την τελική προσφορά για την Opel

Magna: Τροποποίησε την τελική προσφορά για την Opel


ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones) – Η καναδέζικη εταιρεία ανταλλακτικών Magna International Inc. (MGA) τροποποίησε την τελική προσφορά της για την Adam Opel GmbH της General Motors Co. και είναι πλέον διατεθειμένη να διαθέσει αρχικά περισσότερα κεφάλαια απ΄ ό,τι είχε αρχικά προγραμματίσει, δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να μην κατονομαστεί στο Dow Jones Newswires.

Η Magna και οι ρωσικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται εξακολουθούν να σχεδιάζουν επενδύσεις συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ από τα δικά τους χρήματα στην Opel, ωστόσο είναι πλέον διατεθειμένοι να προσφέρουν 350 εκατ. ευρώ με την υπογραφή της συμφωνίας και στη συνέχεια άλλα 150 εκατ. ευρώ σε μετατρέψιμα ομόλογα.

Προηγουμένως, η Magna και οι συνεργάτες της είχαν προσφέρει 100 εκατ. ευρώ προς άμεση πληρωμή με την υπογραφή της συμφωνίας και 400 εκατ. δολ. σε δάνεια, τα οποία σταδιακά θα μετατρέπονταν σε μετοχές.

"Η Magna φαίνεται διατεθειμένη να αναλάβει τους κινδύνους πιο νωρίς απ΄ ό,τι είχε αρχικά προγραμματίσει", ανέφερε το αξιωματούχος.

capital.gr

No comments:

Share |