Tuesday, July 28, 2009

Ακριβή η Κύπρος για Βρετανούς

Ακριβή η Κύπρος για Βρετανούς


Ακριβή παρουσιάζεται η Κύπρος για τους Βρετανούς σε ό,τι αφορά στην ημερήσια δαπάνη, σύμφωνα με έρευνα βρετανικού οργανισμού.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΚΥΠΕ στο Λονδίνο, με βάση τον υπολογισμό κόστους μιας δέσμης βασικών ειδών καθημερινότητας διαψεύδεται, σύμφωνα με την έρευνα, η γενική εντύπωση ότι για τον Άγγλο είναι φθηνότερες οι διακοπές στη Βρετανία παρά στο εξωτερικό. Παράλληλα, όμως, η Κύπρος παρουσιάζεται πιο ακριβή και από τη Βρετανία με ημερήσια δαπάνη 75.39 στερλίνες, σχεδόν όπως η Ιταλία με 75.66, έναντι 71 στερλινών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πιο φθηνή είναι η Βουλγαρία με 40.88 στερλίνες.

Τα στοιχεία είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας του οργανισμού Teletext Holidays που πήρε σαν βάση 10 κονδύλια ημερήσιας δαπάνης: Φαγητό τριών πιάτων με μια μπουκάλα κρασί για δυο άτομα σε τοπικό εστιατόριο, ένας καφές, μια μπύρα, μια κόκα κόλα, μια μπουκάλα μεταλλικό νερό, αντηλιακή κρέμα, εντομοκτόνο υγρό, ένα πακέτο τσιγάρα, μια βρετανική εφημερίδα και μια χαιρετιστήρια κάρτα.

Δεύτερη φθηνότερη μετά τη Βουλγαρία είναι η Τουρκία με 61.25 στερλίνες και ακολουθούν η Αίγυπτος με 62.89, η Ισπανία με 64.82, η Πορτογαλία με 65.21, η Μάλτα με 65.70, η Ελλάδα με 66.61 και οι Κανάριοι Νήσοι με 69.52 στερλίνες.

Με βάση αυτά τα στοιχεία τα οποία δημοσιεύονται στις ηλεκτρονικές σελίδες της Daily Telegraph και της Daily Mail, ο συναλλαγματικός συσχετισμός μεταξύ στερλίνας και ευρώ αν και είναι σημαντικός παράγοντας, δεν είναι καθοριστικός στον υπολογισμό του τελικού κόστους.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |