Tuesday, July 28, 2009

ΗΠΑ: Άντληση 42 δισ. δολ. από πώληση μακροπρόθεσμων τίτλων

ΗΠΑ: Άντληση 42 δισ. δολ. από πώληση μακροπρόθεσμων τίτλων

Την πώληση διετών τίτλων ύψους 42 δισ. δολαρίων πέτυχε το αμερικανικό δημόσιο στο πλαίσιο δημοπρασίας που διενεργήθηκε την Τρίτη, με τη ζήτηση να χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές "συγκριτικά υγιής" παρά το γεγονός ότι ήταν αρκετά χαμηλότερη σε σχέση με αυτή που σημειώθηκε στην αντίστοιχη δημοπρασία τον προηγούμενο μήνα.

Πρόκειται για τη δεύτερη εκ των τεσσάρων δημοπρασιών μακροπρόθεσμων τίτλων που θα λάβουν χώρα αυτή την εβδομάδα. Η απόδοση των τίτλων διαμορφώθηκε στο 1,08% έναντι 1,151% του προηγούμενου μήνα. Το ποσοστό απόδοσης-κάλυψης υποχώρησε στο 2,75 από 3,19 στη δημοπρασία του Ιουνίου. Οι έμμεσες προσφορές κατήλθαν στο 33% από 69%.

Παράλληλα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας διέθεσε σήμερα τίτλους 52-εβδομάδων, αντλώντας το ποσό των 27 δισ. δολαρίων χάρη στην ισχυρή ζήτηση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι προσφορές έφτασαν τα 106,7 δισ. δολάρια, με τη σχέση κάλυψης-απόδοσης στο 3,95 για τα ομόλογα με απόδοση 0,47%.

Οι έμμεσες προσφορές, οι οποίες παρακολουθούνται στενά και γίνονται από επενδυτές που συμμετέχουν ξένες κεντρικές τράπεζες ανήλθαν στο 68%.

Παράλληλα, το αμερικανικό δημόσιο πούλησε ομόλογα 4-εβδομάδων ύψους 30 δισ. δολαρίων με κουπόνι 0,13% και σχέση κάλυψης-απόδοσης 3,54. Οι έμμεσες προσφορές διαμορφώθηκαν στο 19%.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος των ΗΠΑ είναι να διαθέσουν χρέος ύψους-ρεκόρ (235 δισ. δολάρια) μέσω δημοπρασιών αυτή την εβδομάδα.

capital.gr

No comments:

Share |