Tuesday, July 28, 2009

Deutsche Bank: Αύξηση 68% στα κέρδη β' τριμήνου

Deutsche Bank: Αύξηση 68% στα κέρδη β' τριμήνου

Αύξηση 68% σημείωσαν το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, Deutsche Bank υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, χάρη στα αυξημένα έσοδα από τη διαπραγμάτευση ομολόγων και μετοχών.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 1,09 δισ. ευρώ (1,55 δισ. δολ.) ή 1,64 ευρώ ανά μετοχή, από 649 εκατ. ευρώ, ή 1,27 ευρώ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο. Οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 944 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν, ο τραπεζικός κλάδος και οι αγορές σταθεροποιήθηκαν το συγκεκριμένο τρίμηνο, με αποτέλεσμα να τετραπλασιαστούν τα κέρδη της τράπεζας από τις πωλήσεις χρέους και να υπάρξει βελτίωση στον τομέα διαπραγμάτευσης μετοχών.

Σημειώνεται ότι η Credit Suisse η Goldman Sachs και η JPMorgan επίσης εμφάνισαν υψηλότερα κέρδη το τελευταίο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Deutsche Bank έχουν σημειώσει φέτος άνοδο περίπου 87% στη Φρανκφούρτη, με αποτέλεσμα να κατέχουν την έκτη υψηλότερη θέση μεταξύ των 63 εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg.

H γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο μετά τις πρώτες ετήσιες ζημίες σε χρονικό διάστημα πλέον των 50 ετών το 2008, εν μέσω της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης από τη Μεγάλη Ύφεση.

Η κερδοφορία της δέχθηκε ώθηση από τα προ φόρων κέρδη ύψους 377 εκατ. ευρώ στη μονάδα εταιρικών επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των κερδών από παράγωγα, τα οποία σχετίζονται με την απόκτηση μετοχών της Deutsche Postbank και την πώληση ποσοστών σε εταιρείες όπως η Daimler και η Linde.

naftemporiki

No comments:

Share |