Thursday, March 5, 2009

Νέα κατάθεση επτά πρώην στελεχών της Merrill για τα bonus

Νέα κατάθεση επτά πρώην στελεχών της Merrill για τα bonus

Να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις κλήθηκαν σήμερα επτά πρώην διοικητικά στελέχη της Merrill Lynch & Co από τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει σχετικά με τα μπόνους που έλαβαν στελέχη και υπάλληλοι της Merrill, λίγο πριν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Bank of America Corp.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα επτά στελέχη τα οποία κλήθηκαν να δώσουν κατάθεση στον Andrew Cuomo είναι οι Andrea Orcel, David Sobotka, Peter Kraus, Thomas Montag, David Gu, David Goodman και Fares Noujaim. Τα συγκεκριμένα στελέχη φέρονται ως αποδέκτες των υψηλότερων μπόνους από τη Merrill, λίγες μόλις μέρες πριν εξαγοραστεί από την ΒοΑ και βδομάδες προτού ανακοινωθεί ότι η εταιρεία σημείωσε απώλειες υψηλότερες των 15 δισ. δολαρίων κατά το δ΄ τρίμηνο του 2008.

Η Merrill έδωσε μπόνους ύψους 3,6 δισ. δολαρίων σε ανώτερα δοικητικά στελέχη της εταιρείας το Δεκέμβριο, 14 εκ των οποίων έλαβαν τουλάχιστον 10 εκατ. δολάρια, και το γραφείο του γενικού εισαγγελέα διερευνά το κατά πόσο ήταν τυχαία ή όχι η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας. Με τον τρόπο αυτό, ο εισαγγελέας επιθυμεί να διαπιστώσει το αν είχε γνωστοποιηθεί επίσημα στους μετόχους το μέγεθος και το timing των μπόνους που θα δίνονταν στα στελέχη της Merrill και της ΒοΑ.

Οι ερωτήσεις προς τα εν λόγω στελέχη - μερικά εκ των οποίων κατέλαβαν θέσεις στην ΒοΑ μετά την υπογραφή της συμφωνίας - αναμένεται να περιστραφούν γύρω από τα καθήκοντα τους, τα μπόνους που έλαβε έκαστος και τις συζητήσεις επ΄ αυτών με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Merrill John Thain. Επίσης, άλλα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί ο εισαγγελέας είναι το συνολικό ύψος των μπόνους τα οποία μπορούσε να διαθέσει η εταιρεία και βάσει ποιας λογικής επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή απονομής τους.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |