Thursday, March 5, 2009

Fed: Στο 7,9% η ανεργία- Περεταίρω συρρίκνωση της οικονομίας το α΄ 2μηνο του 2008

Fed: Στο 7,9% η ανεργία- Περεταίρω συρρίκνωση της οικονομίας το α΄ 2μηνο του 2008

Περεταίρω συρρίκνωση σε όλους του τομείς της αμερικανικής οικονομίας τους τελευταίους δύο μήνες επισήμανε η Fed, στο δελτίο της «Φαιάς Βίβλου» (Beige Book) που εξέδωσε σήμερα. Συγκεκριμένα, η Fed αναφέρει ότι η πτώση της κατανάλωσης και η μείωση της παραγωγής του μεταποιητικού κλάδου που έχει σημειωθεί σε όλες τις περιοχές της έρευνας της δεν σηματοδοτούν κάποια ανάκαμψη πριν το τέλος του 2009 ή τις αρχές του 2010. Δέκα από τις δώδεκα περιφερειακές τράπεζες της Fed ανάφεραν συρρίκνωση ή «αδυναμία», ενώ και η αγορά κατοικίας παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η πορεία των χορηγήσεων είναι πτωτική, γεγονός που δρα αρνητικά και στην ρευστότητα που υπάρχει στην αγορά, και η οποία είναι σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η Φαιά Βίβλος στέκεται πολύ στην αρνητική πορεία της κατανάλωσης το τελευταίο δίμηνο σε πάρα πολλές περιφέρειες, καθώς και στην πτώση των κατασκευών και της μεταποιητικής δραστηριότητας. Σημαντική συρρίκνωση επισημαίνεται και στις βιομηχανίες τροφίμων και φαρμάκων.

Τέλος, στη Φαιά Βίβλο η Fed αναφέρει ότι τον Φεβρουάριο αναμένει την ανεργία να ανέλθει στο 7,9% από 7,6%, αφού εκτιμά ότι περίπου 650.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους μόνο τον περασμένο μήνα.

REPORTER.GR

No comments:

Share |