Thursday, March 5, 2009

Πτώση 3,9% για το αργό- Έκλεισε στα 43,61 δολάρια

Πτώση 3,9% για το αργό- Έκλεισε στα 43,61 δολάρια

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο των ανησυχιών που μεταφέρονται από τις κεφαλαιαγορές, για την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών μέτρων εναντίον της κρίσης. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Κίνας για την αύξηση των εισαγωγών σε commodities δεν στάθηκε ικανή να αναστρέψει το κακό κλίμα που επικρατεί παγκοσμίως για την πορεία του τραπεζικού κλάδου. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου του αργού υποχώρησαν κατά 1,77 δολάρια, ή 3,9%, κλείνοντας στα 43,61 δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το αργό ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη που ξεπέρασαν το 9%. Το πετρέλαιο τύπου brent κινήθηκε πτωτικά κατά 4,36% κλείνοντας στα 44,06 δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, στις αγορές επικρατεί μεγάλη μεταβλητότητα, η οποία επηρεάζει τη διαμόρφωση των τιμών όχι μόνο των εμπορευμάτων αλλά και των κεφαλαιαγορών. Λόγοι που παραδοσιακά διαμόρφωναν την τάση της αγοράς παρατηρείται ότι πλέον δεν επηρεάζουν τόσο πολύ την αρνητική ή ανάλογα τη θετική πορεία των τιμών.

«Βαρίδι» στη συνέχιση της ανοδικής πορείας του αργού στάθηκε η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, το οποίο ενδοσυνεδριακά είχε φτάσει ακόμα και στο -1,4%, γεγονός που καθιστά το αργό, και γενικότερα τα εμπορεύματα πιο ακριβά για τους επενδυτές που χρησιμοποιούν το ευρώ ως κύριο νόμισμα.

REPORTER.GR

No comments:

Share |