Thursday, March 5, 2009

JPMorgan: Επιπλέον κεφάλαια για τράπεζες με έκθεση σε Κεντρική-Αν. Ευρώπη

JPMorgan: Επιπλέον κεφάλαια για τράπεζες με έκθεση σε Κεντρική-Αν. Ευρώπη


Επιπλέον κεφάλαια ύψους 32-40 δισ. ευρώ ενδέχεται να χρειαστούν μέχρι το 2010 οι τράπεζες με έκθεση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με έκθεση της JPMorgan, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η JPMorgan εκτιμά ότι επιπλέον κεφάλαια ύψους 8 δισ. θα χρειαστούν οι σκανδιναβικές τράπεζες, 5 δισ. ευρώ οι αυστριακές και 4 δισ. ευρώ οι ελληνικές.

UBS: "Βλέπει" αξία από ελληνικές τράπεζες, αν μειωθούν οι ανησυχίες για ΝΑ Ευρώπη

Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών προσφέρονται για όποιον επιθυμεί να διατηρήσει σχετικά αμυντικό χαρτοφυλάκιο και αξία, αν και εφόσον περιοριστούν οι εκτεταμένες ανησυχίες για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και βελτιωθεί η ορατότητα αναφορικά με μελλοντικές ζημιές, υποστηρίζει σε έκθεσή της η UBS σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Ωστόσο, ο οίκος αναφέρει ότι σε γενικές γραμμές παραμένει “επιφυλακτικός απέναντι στις ελληνικές τράπεζες, δεδομένης της περιορισμένης ορατότητας και της αβεβαιότητας σχετικά με τις επιπτώσεις από την έκθεση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”.

Η UBS προτιμά την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, λόγω του μεγέθους της, της ισχυρής ρευστότητας που διαθέτει, καθώς και των υψηλών περιθωρίων κερδοφορίας εξαιρουμένων των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις. Η UBS θέτει την τιμή- στόχο των 16 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής, με σύσταση “buy”.

Παράλληλα, αναφέρει ότι οι αποτιμήσεις για τις Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, παρουσιάζουν “κάποια ελκυστικότητα”, θέτει ωστόσο σύσταση “neutral” εξαιτίας της έλλειψης ορατότητας, και τιμές-στόχους τα 4,4 ευρώ, 5,2 ευρώ και 5,9 ευρώ αντίστοιχα.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |