Thursday, March 5, 2009

Όγδοη συνεχόμενη πτώση για το χρυσό

Όγδοη συνεχόμενη πτώση για το χρυσό


Για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση ο χρυσός σημείωσε απώλειες στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, στον απόηχο της ανόδου που πραγματοποιούν οι κεφαλαιαγορές και το αργό. Η ελκυστικότητα του «κίτρινου μετάλλου» έχει «πληγεί» από τις συνεχόμενες κυβερνητικές προσπάθειες για ανάκαμψη της οικονομίας, αφού, παραδοσιακά, ο χρυσός, όπως και τα αλλα μέταλλα, χρησιμοποιούνται ως «καταφύγιο» σε περιόδους κρίσης.Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Απριλίου υποχώρησαν κατά 0,8%, ή 6,90 δολάρια, στα 906,70 δολάρια η ουγγιά, υποχωρώντας για πρώτη φορά από τις 9 Φεβρουαρίου κάτω από τα 910 δολάρια. Από την άλλη μεριά, τα συμβόλαια του ασημιού παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκαν κατά 1,30% στα 12,880 δολάρια η ουγγιά.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πορεία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης θα είναι ακόμη μακρά, γι΄ είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε ένα νέο ράλι ανόδου στην τιμή του χρυσού, αφού οι επενδυτές που διαθέτουν ρευστότητα θα τη διαφυλάξουν στην αγορά των μετάλλων. Επομένως, κάθε τιμή κοντά στα 900 δολάρια θεωρείται ευκαιρία για τους επενδυτές.

«Βαρίδι» στη διαμόρφωση της τιμής του χρυσού αποτέλεσαν και οι εκτιμήσεις ότι ο πρωθυπουργός της Κίνας Wen Jiabao ενδέχεται να ανακοινώσει νέο πακέτο στήριξης της κινεζικής οικονομίας, το οποίο φημολογείται ότι θα φτάσει ακόμα και τα 4 τρισ. δολάρια (585 δισ. δολάρια), γεγονός που θα προσφέρει «ανάσα» όχι μόνο για την οικονομία της ασιατικής χώρας, αλλά και για την παγκόσμια.

REPORTER.GR

No comments:

Share |