Wednesday, January 7, 2009

''Βουτιά'' 12,2% στο αργό μετά το θεαματικό ''αλμα'' στα αποθέματα

''Βουτιά'' 12,2% στο αργό μετά το θεαματικό ''αλμα'' στα αποθέματα

Σε χαμηλά 12 εβδομάδων βρέθηκε το αργό, μετά και τη θεαματική ανοδο των αποθεμάτων του την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία εξέπληξε κάθε αναλυτή. Την ίδια ώρα, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η πτώση της ζήτησης αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες που θα κρατήσουν τις τιμές σε πτωτική τροχιά. Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 12,2% στα 42,63 δολάρια το βαρέλι. Χθες το πετρέλαιο έφτασε σε υψηλά πέντε εβδομάδων, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και των ενδείξεων ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ θα προχωρήσουν σε μείωσης της παραγωγής.

Το αντίστοιχο συμβόλαιο του μπρεντ κινήθηκε πτωτικά κατά 6,7% στα 47,17 δολάρια το βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου.

Κατά 6,7 εκατ. βαρέλια αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 2 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Energy Information Administration που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, αφού διαμορφώθηκαν στα 325,4 εκατ. βαρέλια. Οι αναλυτές ανέμεναν ανοδο 800.000 εκατ. βαρελιών.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,33 εκατ. βαρέλια στα 211,4 εκατ. βαρέλια, ενώ και τα διυλισμένα αποθέματα βρέθηκαν υψηλότερα κατά 1,79 εκατ. βαρέλια.

Την ίδια ώρα η ζήτηση του πετρελαίου και των προϊόντων του βρίσκεται κατά 2,9% χαμηλότερα, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

REPORTER.GR

No comments:

Share |