Wednesday, January 7, 2009

Ανανέωση αδειών κυκλοφορίας

Ανανέωση αδειών κυκλοφορίας


Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει προς το παρόν στο σύστημα αδειών κυκλοφορίας παρά τις εξαγγελίες του υπουργού Συγκοινωνιών για μείωση της καταβολής των τελών από το νέο φορολογικό έτος. Γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ανανεώσουν τις άδειες των οχημάτων τους μέχρι τέλος του μήνα, με βάση τις υφιστάμενες φορολογίες.

Ο υπουργός Συγκοινωνιών, Νίκος Νικολαίδης, δήλωσε χθες στη Πάφο μετά τον καθαγιασμό των υδάτων ότι στο υπουργείο εξακολουθούν να μελετούν τις παραμέτρους του συστήματος και εάν υπάρχει δυνατότητα για εισαγωγή ενός νέου συστήματος στη βάση της αρχής ο ρυπαίνουν πληρώνει. «Για την ώρα οι άδειες κυκλοφορίας παραμένουν ως έχουν», είπε, διασκεδάζοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε κατά καιρούς ο ημερήσιος Τύπος για επικείμενη ριζική αναδιάρθρωση των υφιστάμενων ρυθμίσεων.

Ο κ. Νικολαίδης κάλεσε τους πολίτες να ανανεώσουν τις άδειες τους με το γνωστό τρόπο, τονίζοντας ότι «ότι έχουν ήδη αρχίσει οι ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου».

Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να ανανεώνονται με πέντε τρόπους διευκρίνισε ο υπουργός. «Είτε στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, στα κατά τόπους κέντρα εξυπηρέτησης πελατών, στις εμπορικές τράπεζες, στα συνεργατικά ιδρύματα είτε δια μέσου του internet.

Όσον αφορά το σύστημα φωτοεπισήμανσης, ο κ. Νικολαίδης δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι εντός του έτους να ξεκινήσει η πρώτη από τις τρεις φάσεις εγκατάστασης των καμερών, αφού ξεκαθαρίσει η προσφυγή η οποία εκκρεμεί ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών εδώ και αρκετούς μήνες.

«Μόλις εκδοθεί η απόφαση θα συνεχιστεί η διαδικασία και να ολοκληρωθεί η κατακύρωση της προσφοράς», είπε.

Η προσφυγή που εκκρεμεί ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών έχει υποβληθεί από την εταιρεία που έχει εγκαταστήσει τις προηγούμενες κάμερες φωτοεπισήμανσης, οι οποίες εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |