Wednesday, January 7, 2009

ΕΚ: Σύντομα τα σπουδαία για Lepto

ΕΚ: Σύντομα τα σπουδαία για Lepto

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γιώργος Χαραλάμπους η έρευνα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί. Εντός του τρέχοντος μηνός, αναμένεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εκδώσει την απόφαση της σχετικά με την απόφαση της Armonia Estates ιθύνουσα εταιρεία του Συγκροτήματος Εταιρειών Λεπτού να αποσύρει την πρόθεση της για υποβολή δημόσιας πρότασης με την οποία θα εξαγόραζε μέχρι το 100% των Πανδώρα Επενδύσεις και της Lepto Calypso Hotel.

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γιώργος Χαραλάμπους η έρευνα βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί. «Ο λόγος της καθυστέρησης οφείλεται στο ότι μαζέψαμε στοιχεία από αρκετά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν από τον Όμιλο Λεπτού δεν τους εξασφάλιζαν την απαραίτητη χρηματοδότηση», εξήγησε.

Όσον αφορά το τι να αναμένουν οι επενδυτές από την έρευνα της Επιτροπής ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. «Είτε να θεωρηθεί ότι η Αρμονία δεν μπορούσε να εξασφαλίσει τα λέφτα και γι’αυτό δεν προχώρησε στη δημόσια πρόταση, είτε να αποδεχθεί ότι μπορούσε κάτι το οποίο θα υποχρεώσει την εταιρεία να υποβάλει την δημόσια πρόταση την οποία είχε κοινοποιήσει», εξήγησε.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κ. Χαραλάμπους διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι δικαιολογημένα η εταιρεία δεν προχώρησε στην υποβολή δημόσιας πρότασης, απαγορεύεται με βάση τη νομοθεσία να υποβάλει νέα ΔΠ σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Η πρόθεση της εταιρείας είχε ανακοινωθεί στις 26 Μαρτίου του 2008 και η σκοπούμενη αντιπαροχή για την απόκτηση των μετοχών της Πανδώρας ανέρχοταν σε €0,95 ανά μετοχή σε μετρητά και της Lepto Calypso €0,45 ανά μετοχή ως αντιπαροχή σε μετρητά.


Στις 26 Μαΐου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ενόψει της επιδείνωσης των διεθνών και εγχώριων χρηματοπιστωτικών συνθηκών και των όρων δανεισμού, αποφάσισε όπως μη προχωρήσει στην οριστικοποίηση της πρόθεσης της δια διατύπωση δημόσιας πρότασης κάτι το οποίο οδήγησε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να προχωρήσει σε έρευνα.

Την ώρα που γραφόταν το κείμενο η μετοχή της PND βρισκόταν στα €0,21 και της LCH στα €0,12.

INBUSINESSNEWS.COM

No comments:

Share |