Wednesday, January 7, 2009

Alcoa: 13.500 απολύσεις και 18% μείωση της παραγωγής

Alcoa: 13.500 απολύσεις και 18% μείωση της παραγωγής

Τη μείωση του 1/3 της παραγωγής της ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο μετά από αρκετούς μήνες, καθώς και τη μείωση του προσωπικού της παγκοσμίως κατά 13.500 θέσεις εργασίας, μετά τη μείωση της ζήτησης και των τιμών.

Οι κινήσεις αυτές θα μειώσουν την ετήσια δυναμικότητα της εταιρείας κατά περίπου 750.000 μετρικούς τόνους, περίπου 18% της παραγωγής, ανακοίνωσε σήμερα η Alcoa που εδρεύει στη Ν. Υόρκη. Επίσης η εταιρεία θα εμφανίσει δαπάνες έως 950 εκατ. δολ. που σχετίζονται με το κόστος αναδιάρθρωσης, τη συρρίκνωση και την απόλυση εργαζομένων που αποτελεί το περίπου 13% του εργατικού της δυναμικού.

Η Alcoa και οι ανταγωνίστριές Rio Tinto Group και Century Aluminum Co. προσπαθούν να μειώσουν το κόστος καθώς η παγκόσμια ύφεση περιορίζει τη ζήτηση για το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή οχημάτων, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και άλλων ειδών. Η τιμή του αλουμινίου υποχώρησε πέρυσι 36% στο London Metal Exchange (LME) του οποίου τα αποθέματα αυξήθηκαν περισσότερο από το διπλάσιο φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα 14 ετών.

Οι μετοχές της Alcoa υποχώρησαν 46 σεντς, ποσοστό 3,8%, φθάνοντας στα 11,66 δολ. στις 5:57 π.μ. μετά το επίσημο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στη Ν. Υόρκη. Πέρυσι οι μετοχές της σημείωσαν απώλειες 69%.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |