Wednesday, January 7, 2009

Bank of America: Πώληση μετοχών της China Construction Bank

Bank of America: Πώληση μετοχών της China Construction Bank

Μετοχές της China Construction Bank Corp., αξίας 2,8 δισ. δολ. πούλησε η Bank of America Corp. σε χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός μηνός μετά από τη ματαίωση προηγούμενης απόπειρας να αντλήσει κεφάλαια από το μερίδιό της στην τράπεζα ηλικίας τριών ετών.

Οι μετοχές της China Construction υποχώρησαν 5,8% στο Χονγκ Κονγκ στις 12:30 μ.μ. έναντι πτώσης 0,5% του δείκτη Hang Seng. Η Bank of America πουλά 5,62 δισ. μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Κίνας προς 3,92 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, 12% χαμηλότερα από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στην κυριότητά του το Bloomberg News.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα προσπαθεί να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα των κερδών ύψους περίπου 14 δισ. δολ. από το μερίδιό της στην China Construction μετά την καταβολή περίπου 33 δισ. δολ. για την εξαγορά της Merrill Lynch & Co. Τον Δεκέμβριο η Bank of America ματαίωση την πώληση μετοχών της China Construction.

Η πώληση αντιπροσωπεύει το 13% του μεριδίου της Bank of America στην China Construction. Η αμερικανική τράπεζα επένδυσε 3 δισ. δολ. το 2005 στην κινεζική και από τότε αυξάνει το μερίδιό της σε αυτήν. Τον Νοέμβριο κατέβαλε 7 δισ. δολ. για να διπλασιάσει το μερίδιό της στο 19,1%.

Πέρυσι οι μετοχές της China Construction υποχώρησαν 36% στο Χονγκ Κονγκ ενώ ο δείκτης Hang Seng σημείωσε απώλειες 48%. Οι μετοχές της Bank of America έχασαν τα 2/3 της αξίας τους κατά τη διάρκεια του έτους αναγκάζοντάς την να μειώσει το μέρισμα τριμήνου στα 32 σεντς ανά μετοχή.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |