Wednesday, January 7, 2009

Τα δάνεια στη GM είναι επαρκή

Τα δάνεια στη GM είναι επαρκή

Τα δάνεια που έχει λάβει η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors Corp. από το αμερικανικό κράτος επαρκούν για να τη στηρίξουν ακόμη και στο χειρότερο σενάριο για τις αμερικανικές πωλήσεις αυτοκινήτων και δεν πρόκειται να χρειαστούν περισσότερα εφόσον η οικονομία παραμείνει σε σταθερά επίπεδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα, η αμερικανική κυβέρνηση Μπους ενέκρινε την εκταμίευση 13,4 δισ. δολαρίων στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ προκειμένου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας Greg Martin δήλωσε χθες ότι το κυβερνητικό δάνειο «θα επαρκέσει για τις ανάγκες ρευστότητας της εταιρίας σύμφωνα με τα σενάρια για το μέλλον που είχε παρουσιάσει η ίδια το Δεκέμβριο στο Κογκρέσο.

Η διοίκηση της εταιρείας ασκεί πιέσεις στο μεγαλύτερο συνδικάτο και στοχεύει σε περιορισμό του χρέους της στο μισό, καθώς και σε μείωση των επιχειρηματικών της συμφωνιών στο πλαίσιο σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει για να διασκεδάσει τους φόβους για μη αποπληρωμή των δανειακών της υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Φεβρουαρίου η αυτοκινητοβιομηχανία υποχρεούται να καταθέσει έκθεση προόδου στο αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών, ενώ στις 31 Μαρτίου την τελική έκθεση. Σε περίπτωση απόρριψης του σχεδίου μετά από τον αυστηρό έλεγχο της αμερικανικής κυβέρνησης, η GM θα κληθεί να αποπληρώσει το σύνολο των δανείων που έχει εισπράξει.

REPORTER.GR

No comments:

Share |