Wednesday, January 7, 2009

Μπαράκ Ομπάμα: Αρχές Φεβρουαρίου το σχέδιο για την οικονομία

Μπαράκ Ομπάμα: Αρχές Φεβρουαρίου το σχέδιο για την οικονομία

Ετοιμο έως την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα είναι το «μεγαλύτερο μέρος» του σχεδίου για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Αυτό θα απαιτήσει χρόνο, ακόμη κι εάν επιταχύνουμε το πρόγραμμα, προτού να δούμε το νομοσχέδιο έτοιμο πάνω στο γραφείο μου. Όμως πιστεύουμε πως έως το τέλος του μηνός Ιανουαρίου, ή την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, θα έχουμε τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας», τόνισε ο Μπ. Ομπάμα στους δημοσιογράφους, περιστοιχισμένος από το μελλοντικό γ.γ. του Λευκού Οίκου Εμάνουελ Ραμ και το μελλοντικό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιθνερ.

«Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα του σχεδίου ανάκαμψης, πρόκειται να τελειώσουμε το βασικό τμήμα της δουλειάς εντός του τρέχοντος μηνός, δεν πρόκειται να περιμένουμε. Ο λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι ότι πρόκειται να παρουσιάσουμε τις τελευταίες μας ιδέες στο Κογκρέσο», είπε.

Περίπου 300 δισ. δολάρια από το σχέδιο ανάκαμψης, δηλαδή το 40% των 775 δισ. δολαρίων που θα δοθούν για το σχέδιο ανάκαμψης, θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση των φόρων.

«Ωστόσο, πιστεύουμε πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ένα σχέδιο ανάκαμψης και ισόρροπης επανεπένδυσης», τόνισε, διαβεβαιώνοντας πως οι καταναλωτές κι οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν υπαλλήλους θα είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν απ' αυτό.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες επενδύσεις για την ανάκαμψη, ο Μπ. Ομπάμα ανέφερε πως «αφορούν επενδύσεις σε τομείς απασχόλησης που συμβάλλουν στην ανάπτυξη, την υγεία, τις τεχνολογίες της πληροφορίας, την ενέργεια» και «οι οποίοι εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα».


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |