Thursday, January 8, 2009

Βουλγαρία: Περικοπές κατανάλωσης φυσικού αερίου

Βουλγαρία: Περικοπές κατανάλωσης φυσικού αερίου

Οι μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, θα βρεθούν αντιμέτωπες με σοβαρές περικοπές στη διάθεση φυσικού αερίου, μετά από εντολή του υπουργού Οικονομικών και Ενέργειας, Πέτερ Ντιμιτρόφ.

Οι εταιρείες που θα επηρεαστούν είναι αυτές με ετήσια κατανάλωση άνω των 25 εκατ. κυβικών μέτρων, όπως επίσης, οι θερμοηλεκτρικές μονάδες παραγωγής ενέργειας και φυσικά οι εταιρίες διανομής φυσικού αερίου.

Η Ρωσία, με επιστολή που απηύθυνε στη Βουλγαρία ζητάει την άσκηση πιέσεων προς την Ουκρανία, προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος της προς την Gazprom Το χρέος αυτό, καταγράφηκε στα 1,6 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο του 2008, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ρωσικής πλευράς.

Το βουλγαρικό υπουργείο των Οικονομικών εκτιμά ότι η μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βουλγαρική βιομηχανία κυμαίνεται μεταξύ 60% και 70%.

Μετά τη διακοπή της εισροής του ρωσικού φυσικού αερίου, οι ανάγκες καλύπτονται από τα αποθέματα φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις του Chiren, με μέγιστες ποσότητες διάθεσης στα 4,2 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως. Παράλληλα, πρόσθετες ποσότητες 300.000 κυβικών μέτρων ημερησίως, διοχετεύονται από τις εγκαταστάσεις στην περιοχή Galata.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |