Thursday, January 8, 2009

Κλειστό αύριο το κέντρο της Αθήνας λόγω συλλαλητηρίων

Κλειστό αύριο το κέντρο της Αθήνας λόγω συλλαλητηρίων

Αύριο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, το μεσημέρι (12:00), με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από τη δολοφονία του Ν.Τεμπονέρα και υπό τη σκιά της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.
Επίσης, συλλαλητήριο στο Πολεμικό μουσείο και πορεία προς την αμερικανική και την ισραηλινή πρεσβεία αποφασίστηκε για τις 11:30 το πρωί από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων της Αθήνας.

Κλειστοί θα παραμείνουν κεντρικοί δρόμοι και, ως εκ τούτου, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων σε βασικούς οδικούς άξονες και εκτροπές από παρακαμπτήριες οδούς, από τις 10 το πρωί μέχρι και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων.

Tροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Βενιζέλου στις 12.00. Στις 6 απόγευμα φοιτητές καλούν σε νέα πορεία που θα ξεκινήσει από την Καμάρα.

Tο συντονιστικό των μαθητών έδωσε το στίγμα των προθέσεων υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων και οι μαθητές θα συμμετάσχουν τόσο στο συλλαλητήριο της Παρασκευής, όσο και στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο του Σαββάτου, στις 14:00 στο Σύνταγμα.

Τρίωρη στάση εργασίας έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ για την Παρασκευή, από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου, προκειμένου οι καθηγητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Oι πρυτανικές αρχές του Πολυτεχνείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν ξεκινήσει επαφές με μέλη φοιτητικών παρατάξεων, προκειμένου να περιφρουρηθούν τα Ιδρύματα από πιθανά επεισόδια και να αποφευχθούν καταλήψεις από άτομα εκτός πανεπιστημιακής κοινότητας.

REPORTER.GR

No comments:

Share |